Κόμμα Πειρατών και τοπικές εκλογές.

511730733_orig

Κόμμα Πειρατών και τοπικές εκλογές. Θα συμμετέχουμε; Πως; Ως κόμμα ειδικού σκοπού έχουμε θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση; Με ποιους θα συνεργαστούμε, αν συνεργαστούμε.

Τι ακριβώς έχουμε ως πρόγραμμα; Από τα σοβαρά: «Τι γίνεται με την χρηματοδότηση των δήμων;”, μέχρι τα ειδικά «Τι θέλουμε να γίνει με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου;”

Βλέπουμε τους Πειρατές ως ένα εργαλείο. Όχι ως ένα παλαιοκομματικό μηχανισμό που θα καπελώσει τους πολίτες στην ιδεοληψία του. Ένα εργαλείο που θέλει να πετύχει κάτι συγκεκριμένο. Και στις τοπικές εκλογές αυτό είναι:

1) Προώθηση της διαφάνειας στα οικονομικά των δήμων ώστε να ξέρει ο πολίτης που πηγαίνει κάθε ευρώ από τα τέλη και τους φόρους του.
2) Χρήση ανοιχτού λογισμικού και προτύπων για την μείωση του κόστους διαχείρισης των ηλεκτρονικών υποδομών του δήμου και την καλύτερη συνεργασία κράτους και πολίτη.
3) Επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όλες τις χρονοβόρες διαδικασίες ώστε ο πολίτης με απλό τρόπο να μπορεί από το σπίτι του ή ένα ΚΕΠ να διεκπεραιώσει όλες του τις υποχρεώσεις και δουλειές με το δήμο.
4) Εφαρμογή αποφάσεων που θα λαμβάνονται μέσω των, θεσμοθετημένων από το 2006, τοπικών δημοψηφισμάτων για τα οποία ακόμα δεν έχουν εκδοθεί κανονιστικές διατάξεις.

Θα συνεργαστούμε; Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων, ναι. Θα συνεργαστούμε.

Τι γίνεται λοιπόν με την χρηματοδότηση των Δήμων; Αν γνωρίζουμε από που έχουμε έσοδα και τι ξοδεύουμε, μπορούμε να έχουμε άποψη και θέση για τις αλλαγές που πιθανών χρειάζονται. Ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και ως τέτοιος θέλει αποφάσεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Τι γίνεται με την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου; Αν οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν ανάμεσα στις διάφορες προτάσεις με ένα τοπικό δημοψήφισμα, τι καλύτερο; Γιατί να λέμε ότι εκπροσωπούμε τους πολίτες αν δεν το κάνουμε πράξη ρωτώντας τους τι θέλουν;

Στους Πειρατές τα συζητάμε όλα. Και θέλουμε όλους να συμμετέχουν στην συζήτηση. Όλους να προσφέρουν την άποψή τους. Χωρίς ιδεοληψίες και με το βλέμμα στις θέσεις και τις αρχές μας.

Βασίλης Περαντζάκης (Προγραμματιστής\Αναλυτής)  μέλος του  ΠΕΙΡ

Share

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://piratesinathens.gr/?p=800