ΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

1380008_610038272382106_882940124_n
Μια όαση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας είναι το προαύλιο των σχολείων μας, Αιωνόβια και άλλα πανύψηλα δέντρα στολίζουν την αυλή και ξεχωρίζουν στο τσιμεντένιο τοπίο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ένας τεράστιος φίκος, μια αιωνόβια ελιά, φοίνικες, ακακίες και ευκάλυπτοι.
Την ομορφιά των δέντρων επισκίαζε το γεγονός ότι ήταν αδύνατο το κλάδεμά τους καθώς δεν ήταν εφικτή η πρόσβαση στην αυλή μεγάλων οχημάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συχνή πτώση ξερών κλαδιών στην αυλή του σχολείου όπου προαυλίζονται περίπου 400 μαθητές και 50 νήπια. Μεγάλος ήταν και ο κίνδυνος από τα τεράστια κλαδιά του φίκου που ακουμπούσαν στη σκεπή του νεοκλασικού με κίνδυνο να αποκολληθούν τα κεραμίδια της σκεπής. Μετά την πτώση ενός τεράστιου κλαδιού στην αυλή του σχολείου σε ώρα λειτουργίας του, η επέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων ήταν άμεση. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες φρόντισαν άμεσα για την διαπλάτυνση της κεντρικής εισόδου των σχολείων μας. Η Δ/νση Πρασίνου του 6ου διαμερίσματος με καλαθοφόρο όχημα και υπό τις οδηγίες γεωπόνων κατάφεραν να κλαδέψουν όλα τα δέντρα της αυλής.
Δυστυχώς αντιμετώπισαν και πολλά προβλήματα στο έργο τους από διάφορους περαστικούς που δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το κλάδεμα των δέντρων από την κοπή τους και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονταν για την ασφάλεια των μαθητών μας. Σε απάντηση όλων αυτών υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία πενταετία και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας περιβάλλοντος με τη συνδρομή της διεύθυνσης πρασίνου έχουν φυτευτεί στη μικρή αυλή των σχολείων μας 4 ελιές, 5 πικροδάφνες, 4 μπρούνο, παρτέρια και ζαρτινιέρες με αρωματικά φυτά της Ελλάδας. Για του λόγου το αληθές δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο μία από τις άπειρες δράσεις των σχολείων μας
http://blogs.sch.gr/21dimath/2012/06/05/477/

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.632241813494736&type=1

Share

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://piratesinathens.gr/?page_id=55